Särkänniemi

Sarkanniemen kassaohjelmisto

 

Suomen monipuolisin vapaa-ajankeskus

 

Suomen monipuolisin vapaa-ajankeskus Särkänniemen Elämyspuisto koostuu huvilaitealueesta, Delfinaariosta, Planetaariosta, Akvaariosta, Näsinneulan näkötornista, Angry Birds Landista ja Koiramäen teema-alueesta. Alueella on lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Vuosittain viihtymässä käy yli 600.000 vierailijaa. Vapaa-ajankeskuksen alueella on yli 80 Winpos-kassapistettä erilaisissa ympäristöissä.

Nykyaikaisuus ja integroitavuus lähtökohtana uuden kassajärjestelmän valinnassa

- Raportointi- ja integraatiotarpeemme olivat kasvaneet jo niin suuriksi, että uusi moderni kassajärjestelmä oli hankittava. Tärkeimpänä kriteerinä valinnassa oli nykyaikaisuus ja integroitavuus. Tulevan kassatoimittajan tuli myös olla joustava ja palveleva. Winpos täytti vaatimuksemme ja otimme Winpos Mega Store kassa- ja myynninohjausjärjestelmän käyttöön vuonna 2012, kertoo Särkänniemen tietohallintopäällikkö Tuula Salminen.

Käyttöönotto sujui joustavasti ja integraatiot toteutettiin kustannustehokkaasti

- Winpos toteutti kassajärjestelmäasennuksen sekä integraatiot taloushallinto- ja liiketoiminnan analytiikkaohjelmistoihin selkeästi ja kustannustehokkaasti. Käyttöönotto tapahtui vaiheittain. Osittain teimme asennuksia myös itse, sillä meillä on erittäin vahvaa osaamista kassajärjestelmien saralla myös talon sisällä. IT-asiantuntijamme Mari Leino loi Winposin kanssa Särkänniemen järjestelmän rakenteen. Asennus ja käyttöönotto sujuivat oikein sulavasti, muistelee Tuula.

Laaja ympäristö asettaa haasteita kassajärjestelmälle

Särkänniemen vapaa-ajankeskuksessa on 15 lipunmyyntipistettä ja noin 30 ravintolaa, joissa kussakin on noin 2-3 kassapistettä; siinä on haastetta kassajärjestelmälle. Kaikkien kassojen on toimittava ja tuotettava luotettavaa tietoa reaaliaikaisesti, jotta liiketoiminnan seuraus ja ohjaus toimisi selkeästi laajassa ja monipuolisessa ympäristössä. Yhtenä haasteena on myös se, että joka kesä Särkänniemeen tulee noin 550 uutta kesätyöntekijää, joista noin 150 työntekijän tulee oppia kassan käyttö nopeasti. Koulutukseen ei voida kesäsesonkina kuluttaa liikaa aikaa. - Winpos on todella helppokäyttöinen ja selkeä, eikä työntekijöillämme ole ollut ongelmia oppia sen käyttöä, sanoo Tuula tyytyväisenä.

Vähemmän virheitä ja nopeammat myyntiprosessit

Salminen on kokonaisuudessaan tyytyväinen Särkänniemen uuteen kassaratkaisuun. - Winpos on nopeuttanut myyntiprosessiamme ja vähentänyt virheiden määrää. Olemme olleet tyytyväisiä paitsi Winposiin, myös heidän kauttaan tulleisiin kolmansiin osapuoliin, kuten esimerkiksi maksupäätetoimittajaan. Kassajärjestelmä on meille kriittinen järjestelmä ja sen on oltava toimintavarma joka suhteessa, toteaa Salminen.

Toimivasta yhteistyöstä hyötyvät molemmat osapuolet

Särkänniemen ja Winposin välinen yhteistyö on kannattavaa molemmille osapuolille. Särkänniemi on toimialana mielenkiintoinen ja heillä on vahva IT-osaaminen. - Kerromme Winposille käyttökokemuksistamme ja esitämme hyviä kysymyksiä. Winpos pystyy kokemuksiemme avulla kehittämään toimintojaan entisestään. Yhteistyömme on toiminut loistavasti. Olemme saaneet hyvää palvelua ja tieto Särkänniemen ja Winposin välillä kulkee hyvin, kiittää Salminen.

Sarkanniemi 2

 

Lisätietoja:

 

Ota yhteyttä ja varaa esittely