Särkänniemi

Särkänniemi kassaohjelmisto

Särkänniemessä vaaditaan kassajärjestelmältä käyttövarmuutta

 

Suomen suurin ja monipuolisin vapaa-ajankeskus Särkänniemi on käyttänyt Winpos -kassajärjestelmää jo kuusi vuotta. Yhteistyö on sujunut hyvin ja järjestelmää kehitetään jatkuvasti.


Tampereen Särkänniemi koostuu viidestä elämyskohteesta, jotka ovat huvipuisto, akvaario, planetaario, Näsinneulan näkötorni sekä Koiramäki. Kesällä 2012 alueella avattiin maailman ensimmäinen Angry Birds Land ja kesällä 2013 avautui Koiramäen eläinpuisto. Alueella sijaitsee myös useita kioskeja ja ravintoloita, mm. Ravintola Näsinneula. Lisäksi alueelta löytyy vuonna 2016 avattu SuperPark Särkänniemi sekä Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo.

- Vapaa-ajan keskuksen alueella on 57 kiinteää ja 13 mobiilia kassapistettä erilaisissa ympäristöissä, kuten lipunmyynnissä, ravintoloissa, myymälöissä, kioskeissa, tavaravoittopeleillä ja à la carte -ravintolassa. Myös taloushallinto käyttää kassajärjestelmää myyntien kirjaamiseen. Winpos kassajärjestelmä on hajautettu useampaan palvelimeen, jolla pyritään tasaamaan järjestelmän kuormaa, kertoo Tampereen Särkänniemi Oy:n IT-asiantuntija Mari Leino ja jatkaa:

- Integraatioissa meillä käytetään erillistä integraatiopalvelinta, johon myös Winpos-järjestelmä on integroitu. Kassajärjestelmästä siirretään tällä hetkellä tuotetietoa verkkokauppaan ja verkkokaupasta tuodaan kassajärjestelmään myyntitietoa. Kassajärjestelmä on integroitu myös kirjanpitojärjestelmään sekä erilliseen myynnin raportointijärjestelmään.

 

”Tärkeimmät ominaisuudet järjestelmässä ovat helppokäyttöisyys, joustavuus ja käyttövarmuus”

 

- Meille palkataan joka kesä n. 400 sesonkityöntekijää, joista noin 100 käyttää kassajärjestelmää. Koulutukset toteutetaan toimintokohtaisesti, koska esimerkiksi lipunmyynnin tuotteistus toimii hyvinkin eri tavalla kuin vaikka ravintoloiden. Kassojen peruskäyttö on yksinkertaista ja perehdytystä helpottaa kassojen harjoitustilan käyttö. Harjoitustilassa kassanhoitajat voivat kokeilla eri kombinaatioita ja kassatapahtumia ilman, että oikeaa myyntiä tapahtuu. Tämä madaltaa kynnystä oikean myynnin aloittamiseen, kertoo Leino.

- Tärkeimmät ominaisuudet järjestelmässä ovat helppokäyttöisyys, joustavuus ja käyttövarmuus. Varsinkin käyttövarmuus korostuu meidän ympäristössämme, jossa kaiken pitää sesongin aikana toimia ilman hikkoja. Meidän on kuitenkin tehtävä tulos hyvin lyhyessä ajassa, jolloin myös kaikkien järjestelmien pitää toimia. Joustavuudella tarkoitan sitä, että järjestelmän tulee pystyä taipumaan toiminnan aiheuttamiin muutoksiin. Esimerkiksi myyntipisteiden nimet voivat muuttua vuosittain, joten niiden vaihtaminen järjestelmään tulee olla helppoa, Leino toteaa.

Särkänniemen tulevaisuus näyttää kaikin puolin positiiviselta ja toiminta laajenee ja kehittyy jatkuvasti. Keväällä 2018 Särkänniemen uusi tytäryhtiö FunZones Oy avasi ensimmäisen Zones by Särkänniemi -sisäviihdekeskuksen Lempäälän Ideaparkiin. Myös uudessa sisäviihdekeskuksessa on käytössä Winpos-järjestelmä.

Tulevaisuudessa toivomme, että voimme Winpos:in kanssa kehittää Särkänniemelle tehtyä järjestelmäratkaisua ja mahdollistaa uusia toiminnallisuuksia ja kehittää järjestelmää joustavien rajapintaratkaisujen kautta yhä enemmän toimintaamme tukevaksi.

Kassajarjestelma asiantuntijat Sarkanniemi

Kuvassa Särkänniemen ja Winposin IT-osastoilta Elina Back (Winpos), Eero Räsänen, Christian Sjöblom (Winpos), Leevi Leppälä, Mari Leino, Artur Malinin ja Arttu Minkkinen.

 

Lisätietoja

Ota yhteyttä ja varaa esittely